• bioproforma         

Üyelik Sözleşmesi

 

 

Bioproforma Üyelik Sözleşmesi

 

Madde 1. Genel Hükümler

 

1.1 İşbu Sözleşme Şirket ile Üye arasında akdedilmiştir ve işbu Sözleşme ile ilgili olarak Sözleşmenin tarafı olmayan üçüncü kişiler herhangi bir talep veya davada bulunamazlar.

 

1.2 İşbu Sözleşme, Perihan Ünver Uçkaç Şahıs Şirketi (“Bioproforma” veya “Şirket” olarak anılacaktır.) tarafından internet ortamında faaliyete sunulan elektronik ticaret pazar yerine ilişkin Üyelik şartlarını ve Tarafların karşılıklı hak ve yükümlülüklerini düzenlemektedir.

 

1.3 Şirket, Platform/Web Sitesi özelinde 5651 sayılı Kanun uyarınca “yer sağlayıcı” ve 6563 sayılı Kanun uyarınca “elektronik ticaret aracı hizmet sağlayıcı” olarak faaliyet gerçekleştirmektedir.

 

1.4 Elektronik ticaret pazar yerinin bütün hakları münhasıran Şirket’e ait olup; Şirket, Platform/Web Sitesi üzerinden sunduğu hizmetleri herhangi bir zamanda durdurma, askıya alma, alan adı değiştirme ve sair operasyonel değişiklikleri yapma hakkına münhasıran haizdir.

 

1.5 Üye, elektronik ticaret pazar yerine ilişkin kullanımlarını ve Platform/Web Sitesi üzerindeki iş ve işlemlerini işbu Sözleşme’ye ve yürürlükteki sair mevzuata uygun olarak gerçekleştirmek zorunda olduğunu, işbu Sözleşmeyi kısmen veya tamamen kabul etmemesi halinde elektronik ticaret pazar yerine erişimini derhal sonlandırması gerektiğini bildiğini kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.

 

1.6 Platform/Web Sitesi üzerinde tüketicilere (satın alımı ticari ve mesleki faaliyetleri dışında kendi şahsi tüketimi için edinen ve yeniden satış gayesi taşımadığı sipariş adedinden anlaşılan gerçek kişiler) satış gerçekleştirilmemektir. Platform/Web Sitesi üzerinde Satıcılar’ın yurtiçi veya yurtdışında yerleşik tacirlere, ticari işletmelere ve sermaye şirketlerine toptan veya perakende satış gerçekleştirebilecekleri bu husustaki iletişim faaliyetlerini sürdürebilecekleri bir ağ altyapısı oluşturulmuştur. Tüketici satışları kategori, ürün ve adet bazında Şirket veya Satıcı Üye tarafından sınırlandırılabilir. İşbu ticari satışların hangi hukuka tabii olacağı ve ticari satışlarda tarafların hakları tarafların ortak iradeleriyle akdedecekleri ve eşit koşullarda işlem gerçekleştirecekleri Mal Satım Sözleşmesi ile belirlenir.

 

1.7 Platform/Web Sitesi üzerinde yalnızca mevzuatça izin verilen tıbbi ürün ve tıbbi cihaz listelenmesi mümkündür. Platform/Web Sitesi bu sayılanlar haricinde taşınır malların, taşınmaz malların, motorlu taşıtların ve hizmetlerin sunumu veya satışına uygun değildir.

 

1.8 İşbu Sözleşmenin yorumunda:

 

  1. Tekili belirten sözcükler aynı zamanda çoğulu da kapsar ve çoğulu belirten sözcükler tekili de kapsar.
  2. Kabul Etmek", Beyan Etmek" veya Taahhüt Etmek" kelimesini içeren hükümler, anlaşmanın yazılı olarak yapılmasını gerektirir ve Taraflar arasında bağlayıcıdır.
  3. Yazılı" veya yazılı olarak/olan” ifadeleri, elle yazılmış, daktiloyla yazılmış, matbu veya elektronik olarak yapılmış ve kalıcı kayıtla sonuçlanan anlamına gelir.
  4. “İvedilikle” veya gecikmeksizin” ifadeleri, en geç 5 iş gününü ifade edecek şekilde yorumlanmalıdır.
  5. Metin aksini gerektirmedikçe, "A veya B", "A veya B veya her ikisi" anlamına gelir ve "A ve B", "hem A hem de B" anlamına gelir.
  6. “Dahil” ifadesi, bu ifadenin öncesinde gelenleri kapsayıcı ve ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere anlamını taşıyacak şekilde yorumlanmalıdır.
  7. “Ürün/ler" Üyeler tarafından Şirket hususiyetindeki Web Sitesi/ Platformlarda satışa sunulan taşınır malı ifade eder.
  8. “Elektronik Ticaret” fiziki olarak karşı karşıya gelmeksizin, elektronik ortamda gerçekleştirilen çevrim içi iktisadi ve ticari her türlü faaliyeti gösterir.
  9. Elektronik Pazar Yeri Şirketin  aracılık hizmetini sunduğu elektronik ticaret ortamını ifade etmektedir.
  10. "Elektronik Ticaret Hizmet Sağlayıcı” elektronik ticaret pazar yerinde ya da kendine ait elektronik ticaret ortamında mal veya hizmetlerinin teminine yönelik sözleşme yapan ya da sipariş alan hizmet sağlayıcıyı, Satıcı Üyeyi ifade edecek şekilde yorumlanmalıdır.
  11. “Elektronik Ticaret Aracı Hizmet Sağlayıcı” Elektronik ticaret pazar yerinde elektronik ticaret hizmet sağlayıcıların mal veya hizmetlerinin teminine yönelik sözleşme yapılmasına ya da sipariş verilmesine imkân sağlayan aracı hizmet sağlayıcıyı, Şirketi ifade etmektedir.
  12. “Üye” Platforma/Web Sitesine üye olan her gerçek veya tüzel kişiyi ifade etmektedir.
  13. “Satıcı Üye” www.bioproforma.com Web Sitesi ve Platformlarına ticari ve mesleki faaliyetleri kapsamında üye olan, Şirketin sunduğu hizmetlere ticari ve mesleki amaçla erişen gerçek veya tüzel kişiyi, Elektronik Ticaret Hizmet Sağlayıcı’yı ifade etmektedir.
  14.  Alıcı Üye: www.bioproforma.com Web Sitesi ve Platformları aracılığıyla ürün satın alımı gerçekleştiren, Satıcı Üye ile Mal Satım Sözleşmesini imza eden gerçek veya tüzel kişiyi göstermektedir.
  15. “Web Sitesi”, www.bioproforma.com alan adı üzerinden yayın yapan elektronik  pazar yerini ifade etmektedir.
  16. “Platform”, Bioproforma ismi ile kanunen yer sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcı statüsünde ve Elektronik Ticaret Aracı Hizmet Sağlayıcı statüsünde faaliyet gösteren Web Sitesi, bu Web Sitesine bağlı alt alan adları ve Şirket tarafından Üyelerin erişimine sunulan mobil uygulamalar dahil olmak üzere Web Sitesi ve sunulan hizmet ile     bağıntılı bütün uygulama ve araçları ifade etmektedir.
  17. Başlıklar, kenar başlıklar, madde başlıkları, varsa madde numaraları ve maddelerin sıralanma şekli; sözleşmenin şekli, düzeni ve bütünlüğü amacıyla yer almakta olup, herhangi bir öncelik belirtmemektedir ve işbu Sözleşmenin maddi yorumunda dikkate alınmayacaktır.

 

Madde 2. Taraflar

 

Şirket

Üye

Ticaret Unvanı: Perihan Ünver Uçkaç

VKN: 9180163771

Adres: Veysel Karani Mah. Kanuni Cad. No: 3 K/52 Sancaktepe/İstanbul

Telefon: 0544 924 74 24
E-Posta Adresi: destek@bioproforma.com

Ad Soyad/Ticaret Unvanı:

TCKN/YKN/VKN:

Adres:

Telefon:
E-Posta Adresi:

 

 

2.1 İşbu Sözleşme uhdesinde Şirket ve Üye müştereken “Taraflar” ve münferiden “Taraf” olarak anılacaktır.

 

2.2 Taraflar arasında istihdam, yarı zamanlı istihdam, danışmanlık, yüklenicilik, ortak girişim veya acentelik ilişkisi bulunmamaktadır. Şirket ile Üyeler arasında satıcılık, sağlayıcılık, imalatçılık, üreticilik, bayiilik, acentelik, reklamcılık veya mecra kuruluşu ilişkisi bulunmamaktadır.

 

Madde 3. Sözleşme ve Üyelik Başlangıcı

 

3.1 Platforma/Web Sitesi’ne Üye olunabilmesi için  gerçek kişiler için 18 yaşının doldurulmuş ve tam hak ve fiil ehliyetine sahip olmaları gerekmektedir. Tüzel Kişiler için ancak tüzel kişiyi temsile yetkili kişilerce gerçekleştirilen Üyelikler geçerli kabul edilecektir. Üyelik elektronik ticaret pazar yeri üzerindeki formun doldurulması ve işbu Sözleşme’nin tümüyle ve hiç bir çekince gösterilmeksizin kabulü anında başlar ve Üye’nin kendi isteği ile hesabını kapatması veya işbu Sözleşme’yi ihlal etmesi sebebiyle hesabının Şirket tarafından kapatılması veya işbu Sözleşme’de gösterilen sair diğer sebepler doğrultusunda sonlandırılır.

 

3.2 İşbu Sözleşme, Üyeliğin başladığı an geçerlilik ve yürürlük kazanacaktır. Üyeliğin sonlanmasını müteakip işbu Sözleşme yürürlüğünü yitirecektir.

 

Madde 4. Sözleşme ve Üyeliğin Sona Ermesi

 

4.1 Üye’ler, Üyelik iptali için destek@bioproforma.com mail adresinden Şirket’e ulaşmak suretiyle veya dahili iletişim sistemi üzerinden veya üye paneli üzerinden üyeliklerinin iptalini talep edebilirler. Üyelik iptali sağlanıp tarafınıza tekrar mail ile iptal sağlandığına dair teyit verilir. Sistemde bulunan verileriniz kanuni yükümlülüklerimiz ve ilgili mevzuat gereği saklamak zorunda olduğumuz süreler boyunca güvenli şekilde saklanacak ilgili kanuni sürelerin dolmasına müteakip silinecektir.

 

4.2 Şirket, Üyeli̇k Sözleşmesi̇nin, Üye tarafından ihlalinin tespiti halinde veya bu ihlaller ile ilgili bir şikayet alınması halinde ilgili Üye’ye bildirimde bulunarak Üye’nin Platforma/Web Sitesi’ne erişimini engelleyebilir, Üye’nin elektronik ticaret pazar yerinden aldığı, almakta olduğu ya da alacağı hizmetleri kısmen veya tamamen dondurulabilir veya iptal edebilir.

 

4.3 Üyeliğin Şirket tarafından durdurulması hususunda 6563 Sayılı kanun ve ikincil mevzuatına dayanılarak hazırlanan Aracılık Sözleşmesi hükümleri saklıdır.

 

Madde 5. Taraflar’ın Hak, Yükümlülük ve Taahhütleri

 

5.1 Şirket, elektronik ticaret pazar yerinin ana sayfasında doğrudan ulaşılabilecek şekilde iletişim” başlığı altında aşağıdaki bilgileri eksiksiz olarak bulundurmayı taahhüt etmektedir; Tacir için ticaret unvanı, MERSİS numarası/Vergi Kimlik numarası ve merkez adresi, KEP adresi, elektronik posta adresi, telefon numarası ve tescilli markaları, mensubu olduğu meslek odası, meslekle ilgili davranış kuralları ve bunlara elektronik olarak ne şekilde ulaşılabileceğine ilişkin bilgiler.

 

5.2 Üye, Platform/Web Sitesinin kullanımı esnasında hileli veya yanıltıcı bilgiler vermeyeceğini, sahte veya çalıntı ürünlerin veya satışı veya pazarlaması yürürlükteki yasalarca yasaklanan ürünlerin satışını veya listelemesini gerçekleştirmeyeceğini kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.

 

5.3 Üye, elektronik ticaret pazar yerinde kayıtlı diğer Üyeleri dolandırma veya başka herhangi bir yasa dışı saikle hareket etmeyeceğini, herhangi bir üçüncü tarafın telif hakkını, patentini, ticari markalarını, ticari sırrını veya diğer mülkiyet hakkını veya gizlilik haklarını veya diğer meşru haklarını ihlal etmeyeceğini kabul, beyan ve taahhüt etmektedir. Üye’nin bu taahhüdü, bu taahhüde aykırı davranışları sebebiyle Şirket’İn uğrayabileceği her neviiden zararın tazmini taahhüdünü de kapsamaktadır.

 

5.4 Üye herhangi bir üçüncü gerçek veya tüzel kişinin kimliğine bürünmeyeceğini, kendisi ile ilgili verdiği bilgilerin doğru ve güncel olduğunu teyit ve kabul etmektedir. Üye’nin bu taahhüdü, bu taahhüde aykırı davranışları sebebiyle Şirket’İn uğrayabileceği her neviiden zararın tazmini taahhüdünü de kapsamaktadır.

 

5.5 Üye Platform ve Web Sitesi dahilinde başta 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu ve 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun ve Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği hükümleri olmak üzere yürürlükteki sair mevzuat  hükümleri uyarınca haksız rekabete yol açacak faaliyetlerde bulunmayacağını, Şirketin ve üçüncü kişilerin şahsi ve ticari itibarını sarsacak, kişilik haklarına taaruz ve tecavüz edecek fiilleri gerçekleştirmeyeceklerini kabul ve taahhüt etmektedir. Üye’nin bu taahhüdü, bu taahhüde aykırı davranışları sebebiyle Şirket’İn uğrayabileceği her neviiden zararın tazmini taahhüdünü de kapsamaktadır.

 

5.6 Üye, Platformda/Web Sitesi’nde gerçekleştireceği iş ve işlemlerde üçüncü gerçek veya tüzel kişileri  karalama, kötüleme, ticari iftira atma, tehdit veya taciz etme gibi hukuka aykırı herhangi bir davranışta bulunmayacaklarını ve bununla beraber listeleyecekleri ürünleri veya diğer Üyelere gönderecekleri iletilerde yürürlükteki mevzuata aykırı, yüz kızartıcı, pornografik veya ahlaka aykırı içerikleri kullanmayacaklarını kabul beyan ve taahhüt etmektedir. Üye’nin bu taahhüdü, bu taahhüde aykırı davranışları sebebiyle Şirket’İn uğrayabileceği her neviiden zararın tazmini taahhüdünü de kapsamaktadır.

 

5.7 Üye Platformun/Web Sitesi’nin altyapısına zarar verecek, gerekçesiz veya aşırı derecede yük getirecek iş ve eylemlerde bulunmayacağını kabul ve taahhüt etmektedir.

 

5.8 Üye herhangi bir şekilde elektronik ticaret pazar yeri üzerinde gerçekleştireceği iş ve işlemlerinde ırk, cinsiyet, din, milliyet, engellilik, cinsel yönelim veya yaşa dayalı ayrımcılığa dayanan herhangi bir faaliyette bulunmayacağını peşinen kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.

 

5.9 Üye, elektronik ticaret pazar yeri üzerinde veri madenciliği gerçekleştirmeyeceğini, diğer Üyelerin kişisel verilerine yetkisiz erişim sağlamayacağını, diğer Üyelerin kişisel verilerinin korunması konusunda ve kişisel verilerin yürürlükteki mevzuata aykırı şekilde işlenmemesi hususunda azami gayreti göstereceğini kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.

 

5.10 Üye, Şirket’in çeşitli tescilli dizinlerini, veritabanlarını ve listelerini kopyalama, çoğaltma, kullanma veya kamuya açık hale getirme girişiminde bulunmayacağını, bilgisayar sistemlerinin veya ağlarının bütünlüğünü bozmaya yönelik iş ve işlemlerde bulunmayacağını kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.

 

5.11 Üye, elektronik ticaret pazar yerinde birden fazla üyelik açmayacağını, daha önce açtığı bir hesabı bulunmadığını, daha önce Şirket tarafından, Şirket’e ait diğer Platform/Web Sitelerine ve bunlar aracılığıyla verilen hizmetlere erişiminin durdurulmadığını veya hesabının kapatılmamış olduğunu beyan eder. Bu beyanın aksinin Şirket tarafından saptanması halinde Üye’nin hesabı derhal ve gecikmeksizin kapatılır. Şirket’in bu sebeple uğradığı doğrudan ve dolaylı zararlar sebebiyle ilgili Üye'ye rücu hakkı saklıdır. Bu kuralın ihlali veya herhangi bir sebeple üyelikten çıkarılan, üyeliği durdurulan veya askıya alınan bir gerçek veya tüzel kişinin tekrar elektronik ticaret pazar yerinde sunulan hizmetlerden faydalanmak için farklı bir kullanıcı adı ile bir veya daha fazla üyelik hesabı açtığının, Şirket tarafından tespit edilmesi halinde, Şirketin, bu kişinin tüm üyelik hesapları, herhangi bir ihtara gerek olmaksızın iptal etme ve işbu Sözleşmeyi herhangi bir tazminat yükümlülüğü olmadan tek taraflı olarak feshetme yetkisi olacaktır. Üye işbu madde kapsamında gerçekleştirilen feshin; zamansız, mehilsiz veya haksız olduğunu iddia etmeyeceğini taahhüt etmekle beraber bu taahhüdünün feragat anlamını taşıdığını da kabul ve beyan etmektedir.

 

5.12 Üye, Platform/Web Sitesi üzerinden gerçekleştireceği satışlarda başta 213 sayılı Vergi Usul Kanunu’na uygun hareket edeceğini, fatura talep etmeksizin veya herhangi bir başka yolla vergisel yükümlülüklerden kaçınacak şekilde ürün alımı gerçekleştirmeyeceğini kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.

 

5.13 Üyenin oluşturduğu kullanıcı adı ve şifre bilgisi, yalnızca Üyenin bilgisi ve erişimi dahilinde olup, işbu bilgilerin güvenliği ve gizliliği tamamen Üye'nin sorumluluğundadır. Üye, kendisine ait kullanıcı adı ve şifre ile gerçekleştirilen işlemlerin sadece kendisi tarafından gerçekleştirildiğini ve bu işlemlerden kaynaklanan sorumluluğun peşinen kendisine ait olduğunu kabul, beyan ve taahhüt etmektedir. 

 

5.16 Üye, Üyelik bilgileri kullanılarak gerçekleştirilen iş ve işlemleri kendisinin gerçekleştirmediği yolunda herhangi bir def'i veya itiraz ileri süremeyeceğini veya bu def'i veya itiraza dayanarak yükümlülüklerini yerine getirmekten kaçınmayacağını ve söz konusu iş ve işlemler sebebiyle Şirket’in, diğer Üyelerin ve üçüncü kişilerin uğradığı tüm zararları tazmin edeceğini kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.

 

5.17 Şirket’in Üyeler arasındaki arasındaki teklif, icap, kabul, sözleşme ve ödeme aşamalarında herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Elektronik ticaret pazar yeri aracılığı ile alınacak ürünlere ilişkin her türlü sorumluluk ilgili Üye’ye aittir. Şirket’in bu hususlarla ilgili ve bağıntılı hiçbir sorumluluğu bulunmamaktadır.

 

5.18 Şirket, Platform/Web Sitesi üzerinden birbirleri ile iletişime geçen Üyeler arasındaki herhangi bir ilişkinin tarafı değildir. Bu ilişkiden doğan hak ve borçlarla sorumlu tutulamaz. Üyeler arasında doğabilecek uyuşmazlıkların da tarafı olarak addedilemez.

 

5.19 Şirket’in ve çalışanlarının veya yöneticilerinin Üyeler arasında gerçekleştirilen iş ve eylemlerden, bunların ifa edilmesinden, ifa edilmemesinden, ifa eksikliğinden, ifada gecikmeden, temerrütten ve bunların doğurabileceği herhangi ekonomik ve hukuki sonuçlardan herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır.

 

5.20 Üye, elektronik ticaret pazar yeri üzerinden gerçekleştireceği iş ve işlemlerinde, belirtmiş olduğu kimlik, ödeme bilgileri, adres veya iletişim bilgilerinin eksiksiz ve doğru olduğunu, bilgilerinde değişiklik olması halinde bu bilgileri derhal yazılı olarak Şirkete ileteceğini, eksik, güncel olmayan veya yanlış bilgi vermesi nedeniyle ortaya çıkabilecek her türlü hukuki uyuşmazlık veya zarardan sadece kendisinin sorumlu olacağını kabul, beyan ve taahhüt eder. Şirkete bu nedenle hiçbir sorumluluk yüklenemez.

 

5.21 Şirket, elektronik ticaret pazar yerinin ana sayfasında doğrudan ulaşılabilecek şekilde işlem rehberi” başlığı altında  Sözleşmenin kurulabilmesi için mal ve hizmetin seçilmesi, teslimat ve ödeme bilgilerinin girilmesi ile siparişin onaylanması gibi gerekli aşamaları gösterir şekilde teknik adımlara ilişkin bilgilendirmeleri, Sözleşmelerin alıcının elektronik ortamda erişimine  ne kadar süreyle açık tutulacağına ilişkin bilgilendirmeyi ve veri giriş hatalarının nasıl düzeltileceğine, siparişin nasıl düzeltileceğine, ödemenin nasıl gerçekleşeceğine dair bilgilendirmeleri güncel olarak bulunduracaktır.

 

5.22 Şirket, elektronik ticaret pazar yerinde faaliyet gösteren Satıcı Üyeye ilişkin tacir veya esnaf Üyeler bakımından Ticaret unvanı, işletme adı veya tescilli marka bilgilerinden en az birini, KEP adresini, esnaf ve sanatkâr için vergi kimlik numarası, tacirler için MERSİS numarasını bulundurması için uygun bir alan bulunduracaktır. Şirket, elektronik ticaret pazar yerinde faaliyet gösteren Satıcı Üyeye ilişkin tacir veya esnaf olmayan Üyeler bakımından ad, soyad ve merkez adresinin bulunduğu il bilgisini bulundurmaları için uygun bir alan bulunduracaktır.

 

5.23 Şirket, Satıcı Üye’ye ait onaylanmış elektronik iletişim adresinin ve doğrulanan merkez adresinin kendisinde bulunduğuna ilişkin bilgiye Satıcı Üye’ye tahsis ettiği alanda yer verir.

 

5.24 Şirket, 6698 sayılı Kanun hükümleri ve Avrupa Birliği GDPR (General Data Protection Regulation) uyarınca aydınlatma yükümlülüğü ve gerekmesi halinde açık rıza alma yükümlüklerini yerine getirmek ve sair güvenlik önlemlerine uymak şartıyla üye profili ve pazar araştırmaları gerçekleştirmek, satış ve site kullanım istatistikleri oluşturmak gibi amaçlar dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere tüm yasal ve meşru amaçlar için, Üyenin kimlik, adres, iletişim ve Platform/Web Sitesi kullanım bilgilerini bir veri tabanında toplayabilir ve bu bilgileri işleyebilir. Ayrıca Şirket bu bilgileri, yasaların getirdiği zorunluluklara uyma amacıyla veya yetkili adli veya idari otoritenin yürüttüğü soruşturma veya araştırma açısından talep edilmesi durumunda veya üyelerin hak ve güvenliklerinin korunması amacıyla üçüncü kişi/kurumlara aktarabilir.

 

Madde 6. Sorumluluk Sınırlandırması

 

6.1 Üye’lerin Platform ve Web Sitesi dahilinde yaptıkları işlem ve eylemlerindeki, hukuki ve cezai sorumlulukları kendilerine aittir. Olası iş ve eylemler sebebiyle, üçüncü kişilerin uğradıkları veya uğrayabilecekleri zararlardan dolayı Şirketin  ve İş Ortakları’nın doğrudan veya dolaylı hiçbir sorumluluğu yoktur.

 

6.2 Yürürlükteki mevzuatın izin verdiği en geniş kapsam ve ölçüde, Şirket, çalışanlarının ve yöneticilerinin kastı veya ağır ihmali haricinde, Üye’nin veya üçüncü kişilerin uğrayabileceği herhangi bir özel, doğrudan, dolaylı, cezai, arızi zararlardan (kar veya tasarruf kaybı, iş kesintisi, bilgi kaybı dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere), sözleşmeden, ihmalden, haksız fiilden kaynaklanan veya başka bir şekilde doğabilecek herhangi bir zarardan veya aşağıdakilerden herhangi birinden kaynaklanan diğer zarardan sorumlu olmayacaktır:

            6.2.1 Şirket’in sunduğu elektronik ticaret pazar yeri üzerindeki hizmetlerin kullanımından veya kullanılamamasından

            6.2.2 Elektronik ticaret pazar yeri aracılığıyla Satıcı Üyeden satın alınan veya elde edilen mal, numune, veri, bilgi veya hizmetlerdeki herhangi bir kusurdan

            6.2.3 Şirket’in yürürlükteki mevzuata göre azami önlemi almış olmasına karşın üçüncü kişilerin Üyenin verilerine veya özel bilgilerine yetkisiz erişiminden

            6.2.4 Platform/Web Sitesi’nin herhangi bir üyesinin beyanları veya ihmalleri dahil olmak üzere davranışlarından

 

6.3 Bu maddede sayılanlar dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere işbu Sözleşme dahilinde sunulan elektronik ticaret pazar yeri kullanımına ilişkin Şirket’in:

            6.3.1 Satın alınacak malların, Alıcı Üye'nin ihtiyaçlarına ve isteklerine uygun olduğuna

            6.3.2 Üyeler arasında kurulabilecek mal satım sözleşmesine bağlı ifanın kesintisiz, zamanında ve hatasız olacağına dair,

            6.3.3 Şirket’in sunduğu hizmetlerin ve Satıcı Üyeler tarafından sağlanan malların kullanımı ve erişiminin sağlayacağı sonuç, fayda veya getirilerin etkililiğine, güvenilirliğine ve kesinliğine dair,

            6.3.4 Elektronik pazar yerinde satışa sunulan ürünlerin Alıcı Üye’nin beklentilerini karşılayacağına dair,

            6.3.5 Şirketin sunduğu Hizmetlerin ve bu Hizmetler aracılığıyla mülkiyeti devir alınan malların  performansına dair,

            6.3.6 Satıcı Üye tarafından verilen bilgilerin doğru, güncel, eksiksiz olduğuna dair,

            6.3.7 Malların ayıpsız olacağına dair,

            6.3.8 Malların devrine ilişkin kanuni, hukuki, adli ve idari herhangi bir engel bulunmadığına dair,

 

vermiş olduğu hiç bir açık veya zımni garanti, ifa garantisi ve hiç bir açık veya zımni taahhüt bulunmamaktadır. Şirket, işbu maddede sayılanlar ve sistemsel arızalar, taraflar arası uyumsuzluklar, Satıcı’nın veya Alıcı’nın satıştan cayması da dahil ancak bunlarla sınırlı olmaksızın sair sebeplerden kaynaklanan doğrudan veya dolaylı zararlardan, her türlü kar kaybı, veri kaybı, iş kaybı, itibar kaybı, beklenen tasarrufun kaybı, işin kesintiye uğraması gibi her türlü maddi, manevi ve mali zararlardan ve bu kapsamda Üye veya üçüncü bir tarafça yapılabilecek tazminat taleplerinden sorumlu değildir.

 

6.4 Şirket, tarafından sunulan hizmetler "olduğu gi̇bi̇” ve "mümkün olduğu” temelde sunulmakta ve pazarlanabilirlik, belirli bi̇r amaca uygunluk veya hak ihlali konusunda tüm zımni garantiler de dahil olmak üzere Platform/WebSitesi ve bunlar aracılığıyla sunulan hizmetler i̇le ilgili olarak (bunlarda yer alan tüm bilgiler dahil) sari̇h veya zımni, kanuni̇ veya başka bi̇r nitelikte hiçbir garantide bulunmamaktadır. İşbu Sözleşme ve Şirket’in veya İş Ortakları’nın hiç bir teamül veya uygulaması herhangi bir şekilde açık veya zımni garanti, ifa garantisi ve açık veya zımni taahhüt olarak yorumlanamaz.

 

6.5 Taraflarca öngörülemeyen, Taraflar’ın kontrolü dışında gerçekleşen, mümkün olan durumlar icin yetkili merciiler tarafından belgelendirilmiş olması şartıyla ve Tarafların işbu Sözleşme tahtındaki yükümlülüklerini yerine getirmesini tamamen veya önemli ölçüde engelleyen haller işbu Sözleşme tahtında Mücbir Sebep olarak kabul edilecektir. Belirtilen şartlara uyması kaydıyla; salgın, deprem, sel, yangın gibi doğa olayları ile ayaklanma, savaş, iç karışıklık, terör gibi siyasi olaylar Mücbir Sebep olarak kabul edilebilecektir. Mücbir Sebepten etkilenen Tarafın diğer Taraf'a mümkün olan en kısa sürede ilgili Mücbir Sebebin başlama tarihine ve mahiyetine, ilgili Taraf’ın yükümlülüklerini ne şekilde etkilediğine ve ilgili etkinin tahminen ne kadar süreceğine ilişkin yazılı olarak bildirimde bulunması gerekmektedir. Mücbir sebep halinin 30 günden fazla sürmesi halinde Taraflar işbu Sözleşme’yi Mücbir Sebebe dayanarak feshedebileceklerdir.

 

 

Madde 7. Uygulanacak Hukuk, Yetkili Mahkeme ve Delil Sözleşmesi

 

7.1 Taraflar arasında akdedilen işbu Sözleşme Türk Hukukuna tabiidir.

 

7.2 İşbu Üyelik Sözleşmesi’nden doğan uyuşmazlıklarda İstanbul Merkez (Çağlayan) Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.

 

7.3 Taraflar arasında gerçekleştirilen e-posta, anlık mesaj ve faks gibi elektronik yazışma kayıtları, kanunen geçerli delil sayılarak, usul hukuku bağlamında kesin ve bağlayıcı delil olarak kabul edilmiştir.  Taraflari işbu özleşme kapsamındaki aracılık hizmetleri ile tüm iş ve işlemlerden doğacak uyuşmazlıklarda Şirket’e ait defter, kayıt, belge, mikrofilm, bilgisayar ve ses kayıtları ile Şirket ile Üyeler arasında gerçekleşen yüz yüze görüşmeler ve telefon görüşmeleri sırasında Şirket yetkilileri tarafından tutulan yazılı kayıtların HMK 193/1 maddesi uyarınca yazılı delil olacağını kabul etmişlerdir. Taraflar Şirket’in bilgisayar kayıtları ve Şirkete ait her türlü belgenin, geçerli, bağlayıcı delil olacağını kabul ve beyan etmişlerdir.

 

Madde 8. Muhtelif Hükümler

 

8.1 Üye, Şirket’in önceden yazılı onayını almaksızın, işbu Üyelik Sözleşmesi'ndeki haklarını veya yükümlülüklerini tümüyle veya kısmen bir üçüncü kişiye temlik edemez.

 

8.2 Tarafların, Sözleşmesel veya kanuni olarak sahip olduğu bir hak veya yetkiyi kullanmaması ya da kullanmakta gecikmesi o hak veya yetkiden feragat ettiği anlamına gelmediği gibi, bir hak veya yetkinin tek başına veya kısmen kullanılması o veya başka bir hak veya yetkinin daha sonra kullanılmasını engellemez, feragat anlamı taşımaz ve bu şekilde yorumlanamaz.

 

8.3 İşbu Üyelik Sözleşmesi’nin herhangi bir hükmünün geçerliliğini veya bağlayıcılığını yitirmesi, geçersiz veya uygulanamaz hale gelmesi diğer hükümlerin geçerliliğini etkilemeyecektir. Taraflar, geçerliliğini veya bağlayıcılığını yitiren hüküm işbu Sözleşme kurulurken olmasa idi Sözleşme’yi imza ve kabul etmeyeceğine dair bir beyan, iddia, itiraz veya def’i ileri sürmeyeceklerdir.

 

8.4 İşbu Sözleşme ile ilgili taraflara gönderilecek olan tüm bildirimler, Şirket’in bilinen elektronik posta adresi ve Üye’nin üyelik formunda belirttiği elektronik posta adresi vasıtasıyla yapılacaktır. Üye, Üye olurken belirttiği adresin geçerli tebligat adresi olduğunu, değişmesi durumunda 5 gün içinde yazılı olarak diğer tarafa bildireceğini, aksi halde bu adrese yapılacak tebligatların geçerli sayılacağını kabul eder.

 

Madde 9. Yürürlük

 

9.1 Yalnız dokuz maddeden ibaret işbu Sözleşme, Üye’nin elektronik ortamda kabulü ile birlikte yürürlüğe girecek olup taraflarca Sözleşmede belirtilen usuller doğrultusunda sona erdirilmediği sürece yürürlükte kalmaya devam edecektir.

 

9.2 İşbu Sözleşme elektronik ortamda Üyeler tarafından her zaman görüntülenebilir şekilde Platform/Web Sitesi üzerinden ulaşılabilir ve erişilebilir durumda olduğu gibi, talep edilmesi halinde Üyeler’e kayıtlı elektronik posta adresleri veya kayıt olurken belirttikleri elektronik posta adreslerine ayrıca gönderilebilecektir.

 

9.3 Üye, işbu Üyelik Sözleşmesi'nin tümünü okuduğunu, anladığını ve herhangi bir çekince göstermeksizin veya belirtmeksizin kabul ettiğini ve kendisi ile ilgili olarak verdiği bilgilerin doğruluğunu onayladığını kabul beyan ve taahhüt eder.